Energiya samaradorligini oshirish va qayta tiklanuvchi energiya manbalarini joriy etishning innovatsion yechimlari - Abdug’aniyev Sherzod Sherali o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada global energiya tanqisligi, iqlim o‗zgarishlari va resurslar cheklanganligi sharoitida energiya samaradorligini oshirish va qayta tiklanuvchi energiya manbalarini joriy etishning dolzarbligi, muammolari hamda innovatsion yechimlari tahlil qilinadi. Quyosh, shamol, bioenergiya va boshqa manbalar asosida barqaror energiya tizimlari yaratishning istiqbollari ochib beriladi.