ISLOM MOLIYASINING ZAMONAVIY IQTISODIYOTDAGI ROLI - Askarova Mahliyoxon Baxodirjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada islom moliyasining zamonaviy global iqtisodiy tizimdagi roli, uning asosiy tamoyillari va iqtisodiyotni diversifikatsiyalashdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Islom moliyasining ijtimoiy adolat, risklarni adolatli taqsimlash va moliyaviy inklyuzivlikni oshirishdagi funksiyalari yoritilgan. Shuningdek, islom moliyasi asosida ishlovchi instrumentlarning (murabaha, mudaraba, sukuk, takaful) zamonaviy iqtisodiy rivojlanishdagi o‗rni ham tahlil qilingan.