Atmosferada Zararli Moddalarning Tarqalish Jarayonini Mashinali O'qitish Usullari - Odilov Abdullojon Komiljon oʻgʻli (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada atmosferada zararli moddalarning tarqalish jarayonini o„rganish uchun mashinali o„qitish usullaridan foydalanish muhokama qilinadi. Maqolada modellashtirish jarayonida qo„llaniladigan algoritmlar, ularning samaradorligi va natijalarni vizuallashtirish usullari yoritilgan. Maqsad – zararli moddalarning dinamik tarqalishini aniqlash va ekologik xavf-xatarlarni bashorat qilish.