Lazgi, muhabbat va qalb kuychisi - Izzatillo Maxsudov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek milliy raqs san‘atining ritmik jihaddan tez, qadim tarixga borib taqaluvchi, YUNESKOning nomoddiy madaniy merosiga kirgan hamda bugungi kunda uning nomini butun dunyoga tanitish va targ‘ib qilish maqsadida ―Lazgi-muhabbat va qalb raqsi‖ deb nomlangan balet hamda lazgi tarixi haqida so‘z boradi.