Ijtimoiy tajriba va ong o’rtasidagi falsafiy munosabat - Sh.Sh. Usmanova; D.S.Igamberdiyev; Najmiddinova Fotimaxon Omoliddin qizi; Komilova Muslima Ilg’orjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy tajriba va inson ongi o’rtasidagi o’zaro bog’liqlik falsafiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi.Inson ongi jamiyatdagi faoliyat orqali, ya’ni ijtimoiy tajriba natijasida shakllanishi va rivojlanishi yoritiladi.Muallif falsafa tarixidagi klassik va zamonaviy qarashlar asosida ijtimoiy ong, shaxs ongining shakllanishi,ong va mavjudlik muammosi, tafakkur va bilish jarayonlarining o’zaro aloqasini ochib beradi.