Voltamperometrik analiz asosida oziq-ovqat mahsulotlaridagi baʼzi ogʻir metall ionlarini aniqlash - Muhammad Rajabov,; Hasan Nasimov, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Oziq-ovqat mahsulotlarining ekologik va toksikologik xavfsizligini ta'minlash zamonaviy biokimyoviy tahlil metodlarining rivojlanishini talab qilmoqda. Sanoat chiqindilari, pestitsidlar va og‘ir metallarning ortiqcha qo‘llanilishi natijasida, mahsulotlarda Pb²⁺, Cd²⁺, Cu²⁺, Zn²⁺ kabi metall ionlari to‘planishi kuzatilmoqda. Ushbu ishda voltamperometrik analiz yordamida oziq-ovqat mahsulotlaridagi og‘ir metall ionlarini aniqlash imkoniyati o‘rganildi.