Petrushkani individual tez muzlatish (IQF) usulida saqlash texnologiyasi - Xasanova Xolida Ibodullayevna; Suvonqulov Raxmatilla Alimardon o`g`li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Petrushka (Petroselinum crispum) o‗zining yuqori biologik faolligi, C vitamini, flavonoidlar va efir yog‗lariga boyligi bilan oziq-ovqat sanoatida keng qo‗llaniladi. Lekin uning tez buziluvchanligi uni uzoq muddat saqlashni qiyinlashtiradi. Ushbu maqolada petrushkani Individual Tez Muzlatish (IQF) texnologiyasi asosida saqlash bosqichlari, bu texnologiyaning afzalliklari, oziqaviy moddalarning saqlanishi va mikrobiologik xavfsizlik masalalari yoritilgan.