YOSH AVLOD NEGA KITOB O‘QIMAY QO‘YDI?! - Ahadova Kamola Hakimjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada yoshlar orasida kitob o„qishga bo„lgan qiziqishning pasayish sabablari, bu holatning salbiy oqibatlari va uni bartaraf etish yo„llari tahlil qilinadi. Muallif zamonaviy texnologiyalar, oila va maktab muhitining ta‟siri, hamda yoshlar qiziqishlariga mos adabiyotlar tanlovining ahamiyatini ta‟kidlaydi.