MORFOLOGIK VOSITALARNI NUTQIY USLUBLARDA QO‘LLASH YO‘LLARI - Qanoatova Nazokat,; Muxtorova Dilzodaxon,; Komoljonova Sevara, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada tilimizning grammatikasi haqida yoritilgan. Undagi morfologik va sintaktik birliklar real olamdagi xilma-xil mazmun va munosabatlarni turli nuqtai nazarlardan ko‗rsata oladi. Tilimizda tamoman to‗g‗ri ifoda, tiniq tasvir va badiiy ta‘sir imkoniyatlarining chek-u chegarasi yo‗q. Tilshunoslikning bir qancha bo‗limlari mavjud. Shulardan morfologiya bo‗limida biz so‗z shakllarining tarkibiy tuzilishlari haqida so‗z ketadi.