OʻZBEKISTON TURIZM SANOATINING IQTISODIYOTDAGI OʻRNI - Abbasova Muxabbat Komilovna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada O‗zbekiston turizm sanoatining iqtisodiyotdagi o‗rni tahlil qilinadi. O‗zbekistonning turizm sohasidagi global o‗rni, turizm sohasidan keladigan daromadlar, xorijiy turistlar oqimi va bu sohadagi davlat siyosatining iqtisodiyotga ta‘siri o‗rganiladi. Maqolada shuningdek, O‗zbekistonning turizm infratuzilmasi, kadrlar tayyorlash va xalqaro hamkorlik masalalari ham yoritiladi. Maqsad — turizm sohasining O‗zbekiston iqtisodiyotida qanday ro‗l o‗ynashini va uning rivojlanishi uchun qanday chora-tadbirlar zarur ekanligini ko‗rsatishdir.