Jinoyatchilik profilaktikasi vositasi sifatida raqamli nazoratning siyosiy va huquqiy xavotirlari - Samiyev Mironshoh Saloxiddin o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
mazkur maqolada raqamli nazorat texnologiyalarining jinoyatchilikning oldini olishdagi samaradorligi tahlil qilinadi va ularning siyosiy hamda huquqiy oqibatlari muhokama qilinadi. Shaxsiy hayot daxlsizligi, inson huquqlari, davlat nazoratining oshishi va demokratik institutlarga ta‘siri kabi dolzarb masalalar yoritiladi. Muallif xalqaro tajriba va normativ-huquqiy asoslarga tayanib, raqamli nazorat vositalaridan foydalanishda xavfsizlik va erkinlik o‗rtasidagi muvozanatni saqlash zarurligini asoslaydi. Shuningdek, jinoyatchilik profilaktikasi siyosati o‗rganilib, uning kelajakdagi istiqbollari yuzasidan takliflar keltirilgan.