Doppler Effekti va Qon Oqimi Tezligini Aniqlash - Ziyotaliyev Najmiddin Zuhriddin o’g’li,; Qodirova Mahmuda Rasul qizi,; Xodjayeva Diyora Zuhriddinovna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu ilmiy ishda Doppler effekti va uning tibbiyotda, xususan, qon oqimi tezligini aniqlashdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Doppler effekti yordamida qon tomirlaridagi oqim tezligini o‘lchash imkoniyati, shuningdek, bu usulning tibbiyotda qanday samarali qo‘llanilayotgani tahlil etiladi. Doppler ultratovush texnologiyasining rivojlanishi, bemorlarda kasalliklarni erta bosqichda aniqlash va davolash imkoniyatlarini kengaytirmoqda.