ZAMONAVIY TIBBIYOTDA LOTIN TILINING TUTGAN O‘RNI - Akramov Bahodirjon; Duldulova Nargiza Ashimovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada lotin tilining zamonaviy tibbiyotdagi o„rni va ahamiyati yoritilgan. Lotin tilining tibbiy terminologiya, xalqaro aloqa vositasi sifatida xizmat qilishi, farmatsevtikada tutgan o„rni va tibbiyot ta‟limidagi ahamiyati tahlil qilingan. Tibbiyot fanining aniq va universal tilda ifodalanishi uchun lotin tilining qanday rol o„ynashi haqida fikr yuritilgan.