“MUBAYYIN” ASARIDA BOBURNING DINIY-HUQUQIY QARASHLARI: TAHLIL VA TALQIN - Abdusamadova Zarina Hasan qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning ko‗p qirrali merosi, xususan, uning diniy-huquqiy qarashlarini o‗zida aks ettirgan ―Mubayyin‖ asari chuqur tahlil qilinadi. Asarning yaratilish tarixiy sharoiti, mazmuni, fiqhiy asoslari, badiiy ifoda vositalari va zamonaviy o‗quv jarayoniga integratsiya qilish imkoniyatlari muallif tomonidan interdisiplinar yondashuv asosida tahlil etilgan. Shuningdek, ―Mubayyin‖ning turli nashrlari, uning tarjimalari va xalqaro boburshunoslikda tutgan o‗rni baholangan. O‗zbekiston Respublikasida olib borilayotgan madaniy siyosat va Uchinchi Renessans davri bilan bog‗liq yondashuvlar Bobur merosini ilm-fan, ta‘lim va huquqiy tafakkur kontekstida yangicha talqin etishga xizmat qilmoqda.