Iqtisodiy fanlarni o‘qitishda ko‘rgazmali qurollar, tarqatma Materiallar va texnik vositalardan foydalanish - Egamov Bekzod, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada iqtisodiy fanlarni o‗qitishda diagramma, grafik, infografika, video, handout, simulyatorlar, interaktiv doskalar, prezentatsiya/animatsiya dasturlari, mobil ilovalar va LMS kabi vositalarning pedagogik samaradorlikni oshirish usullari ko‗rib chiqiladi. Dual-coding va multimedia o‗qitish nazariyalari asosida vizual dizayn, oq maydon va minimal matn tamoyillari, shuningdek, simulyatorlar (Veconlab, MobLab), gamifikatsiya (Kahoot!, Quizlet) va adaptiv modullar orqali individual o‗rganish usullari tahlil qilinadi. O‗zbekiston misollarida Moodle, Canvas va ―Innopark‖ tajribalari keltirilib, infratuzilma, o‗qituvchi tayyorgarligi va monitoring bo‗yicha tavsiyalar beriladi.