Masala va mashqlar, testlar hamda esse yozish usullaridan iqtisodiyotni o‘rganishda foydalanish - Sobirov Azizbek (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqola masala-mashqlar, testlar va esse yozish metodlarini iqtisodiyot ta‘limida integratsiya qilish orqali talabaning tahliliy, argumentatsion va metakognitiv ko‗nikmalarini rivojlantirish usullarini o‗rganadi. Problem-based learning, formativ va summativ testlar, hamda analitik, argumentativ va taqqoslash esse turlari dizayn tamoyillari, baholash rubrikalari va LMS platformalaridagi peer-review hamda self-assessment vositalari misolida tahlil qilinadi.