Seminar darsi va uning o„quv jarayonida tutgan o„rni - Saidmuradov Faridun (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada seminar darsining pedagogik mohiyati, rejalashtirish tamoyillari, o‗tkazish metodlari hamda baholash mexanizmlari qisqacha tahlil qilinadi. Seminar interaktiv muhokama, case-uslub, debat va refleksiv faoliyat orqali talabaning tanqidiy tahlil, ijodiy yechim va hamkorlik ko‗nikmalarini shakllantiradi. O‗zbekiston amaliyotidan misollar keltirilib, seminar darslarini mustahkamlash uchun SMART maqsadlar, pre-seminar vazifalari, handout‘lar va peer assessment kabi chora-tadbirlar tavsiya etiladi.