TALABALARDA EKOLOGIK TAʼLIMNI RIVOJLANTIRISHNING SAMARALI USULLARl - XALMATOVA SHOHISTA MADAMINOVNA, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu ilmiy maqola talabalarda ekologik taʼlimni rivojlantirishning samarali usullari haqida batafsil tahlilni taqdim etadi. Ekologik taʼlim, jamiyatning barqaror rivojlanishi uchun muhim ahamiyatga ega bo'lib, talabalarga ekologik bilimlarni o'rgatish va ularda ekologik ongni shakllantirishni maqsad qiladi. Maqolada ekologik taʼlimni rivojlantirishda pedagogik metodlar, taʼlim jarayonida innovatsion texnologiyalarni qo'llash, o'qituvchilarning roli va talabalar o'rtasida ekologik mas'uliyatni shakllantirishga qaratilgan samarali usullar muhokama qilinadi. Ushbu usullar, ekologik taʼlimni takomillashtirish va talabalarni ekologik bilimlarga yo'naltirishda asosiy yo'nalishlarni aniqlaydi.