Исботлаш жараёнида ашёвий далилларнинг тутган ўрни ва аҳамияти - Mallayev Normamat Ramazonovich, Samadov Islom Ilhomovich, Abdunazarov Sardor Otayor o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Мазкур илмий мақолада жиноят-протсэссуал исботлаш жараѐнида ашѐвий далилларнинг тутган ўрни ва аҳамияти кэнг кўламда ўрганилган. Ашѐвий далиллар жиноят содир этилганлигини аниқлаш, гумон қилинувчининг айбини исботлаш ҳамда ҳолатни тўлиқ очиб бэришда асосий исбот воситаси сифатида муҳим аҳамият касб этади. Мақолада бу далилларнинг қонунийлик, мақбуллик, ишончлилик ва алоқадорлик мэзонлари асосида баҳоланиши зарурлиги ѐритилади. Шунингдэк, далилларни аниқлаш, тўплаш, расмийлаштириш ва сақлаш жараѐнларидаги протсэссуал талаблар, тэргов ва суд органларининг роли ҳуқуқий нуқтаи назардан таҳлил қилинади.