KUTUBXONALAR VA AXBOROT MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH - Karimova Madina Abidjon qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada kutubxonalar va axborot madaniyatining shakllanishi zamonaviy jamiyatda qanday ahamiyatga ega ekani yoritilgan. Axborot kommunikatsiya texnologiyalari rivojlanishi sharoitida kutubxonalar endilikda nafaqat axborot manbalarini saqlovchi, balki axborotni izlash, baholash va undan samarali foydalanish madaniyatini shakllantiruvchi muhim ijtimoiy institut sifatida faoliyat yuritmoqda. Maqolada axborot madaniyatining mazmuni, uni rivojlantirishda kutubxonalarning roli, zamonaviy kutubxonachilik amaliyoti va bu yo„nalishda yuzaga kelayotgan global tendensiyalar tahlil qilinadi. Axborot madaniyatining shakllanishi nafaqat alohida shaxslar, balki butun jamiyatning ma‟naviy, intellektual va innovatsion salohiyatini oshirishda muhim omil hisoblanadi.