Yashil Moliya: Global Barqarorlik va Kelajak Moliyaviy Yechimlari - Po’latova Saodat Voxid qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada yashil moliya tushunchasining rivojlanishi, uning global moliya tizimidagi o‘rni, istiqbollari va moliyaviy vositalarning asosiy guruhlari haqida keng ko‘lamli va chuqur tahlil qilingan. Yashil moliyaning 2025-yilga kelib global iqtisodiyotda iqlim o‘zgarishiga qarshi kurash va ekologik barqarorlikni ta'minlashdagi muhim roli ko‘rib chiqilgan hamda rivojlanish istiqbollari tahlil qilingan.