ABDULLA ORIPOV SHEʼRLARI TAHLILI - Ravshanova Aziza Shohruhovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu ilmiy maqola O‘zbekistonning buyuk shoirlaridan biri bo‘lgan Abdulla Oripovning sheʼrlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Oripov sheʼrlari o‘zining chuqur maʼnosi, poetikasi va zamonaviy ijtimoiy muammolarni aks ettirishi bilan ajralib turadi. Maqolada uning asosiy mavzulari, uslubi, obrazlari va sheʼrlarida ishlatilgan badiiy vositalar keng yoritilgan. Shoirning o‘tmish va hozirgi zamon o‘rtasidagi aloqani o‘z sheʼrlarida qanday aks ettirganligi, xalqning og‘ir hayotini, undagi isyonkorlikni, hamda insonning ichki kurashini qanday tasvirlagani haqida so‘z yuritilgan.