IKKI TEKISLIKNING PERSPEKTIV AFFIN MOSLIGI VA UNING ARXITEKTURA DIZAYNIDAGI ROLI - Abduraximova Dilnavoz Abduqayum qizi, Maxmudova Dilnoza Xaytmirzayevna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada ikki tekislik orasidagi perspektiv affin moslik tushunchasi va uning arxitektura dizaynidagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada affin moslikning geometrik va matematik asoslari, shu jumladan matritsalar yordamida ikki tekislik orasidagi transformatsiyalarni hisoblash usullari ko‘rib chiqiladi. Perspektiv affin moslikning arxitektura dizaynida qo‘llanilishi, ya'ni shakllar va fazolarni aniq va samarali tarzda yaratishda qanday yordam berishi haqida fikrlar bildiriladi. Maqolada matematik modellashning arxitektura shakllarini yaratishdagi roli tahlil qilinadi va bu metodning murakkabliklari hamda afzalliklari muhokama qilinadi.