TASVIRIY VA AMALIY BEZAK SAN’ATI FANLARIDA INNOVATSION METODIKA ASOSIDA MUSTAQIL TA’LIMNI RIVOJLANTIRISH - Raxmatulloyeva Gulsanam Ulug’bek qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Tasviriy va amaliy bezak san‟ati fanlarini o‟qitishda innovatsion metodika va texnologiyalarning ahamiyati, ulardan foydalanishning samaradorligi hamda mustaqil ta‟limni rivojlantirish yo‟llari ko‟rib chiqiladi. Innovatsion metodikalar yordamida talabalarning ijodiy salohiyatini oshirish, texnik bilimlarini boyitish va ularda mustaqil o‟quv faoliyatiga bo‟lgan qiziqishni shakllantirish masalalari yoritiladi. Shuningdek, maqolada axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT)ni joriy etish orqali interaktiv o‟qitish usullarining qo‟llanilishi, talabalarning muammolarni mustaqil hal qilish ko‟nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. O‟zbekistonda ta‟lim sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar va tasviriy san‟at hamda muhandislik grafikasi fanlarini modernizatsiya qilish jarayonlari haqida ma‟lumotlar keltiriladi.