TASVIRIY SAN’AT VA MUHANDISLIK GRAFIKASI FANLARIDA INNOVATSION METODIKA ASOSIDA MUSTAQIL TA’LIMNI RIVOJLANTIRISH - Raxmatulloyeva Gulsanam Ulug’bek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada tasviriy san‟at va muhandislik grafikasi fanlarida innovatsion metodikalar asosida mustaqil ta‟limni rivojlantirish masalalari ko„rib chiqiladi. Innovatsion metodikalarning mazkur sohalarda ta‟lim sifatini oshirishdagi o„rni, ularning amaliyotga tatbiq etish usullari va talabalarni mustaqil bilim olishga yo„naltirishdagi afzalliklari tahlil qilinadi. Zamonaviy texnologiyalar, raqamli vositalar va interfaol ta‟lim uslublaridan foydalanish orqali fanlarni o„rganishda ilg„or yondashuvlarni joriy etish muhimligi ta‟kidlanadi. Shuningdek, mustaqil ta‟limni tashkil qilishda talabalarni ijodiy fikrlashga o„rgatish va amaliy ko„nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan strategiyalar bayon etiladi. Ushbu maqola innovatsion yondashuvlar yordamida ta‟lim sifatini yaxshilashga qiziquvchi pedagoglar, olimlar va tadqiqotchilar uchun mo„ljallangan.