OQSILLAR MAVZUSINI ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA O’QITISH METODIKASI - Abdullayeva Mavsuma Qo ‘ldashevna, Ibroximova Durdona, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada oksillar mavzusini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash metodikasi tahlil etiladi. Oqsillar biologiya fanining muhim tarkibiy qismi bo‘lib, ularning tuzilishi va biologik ahamiyati o‘quvchilarga chuqur tushuntirilishi lozim. Maqolada o‘quvchilarning faol ishtirokini ta'minlash, ilmiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish va o‘qitish samaradorligini oshirish uchun interaktiv metodlar, integratsiya yondashuvlari, virtual laboratoriyalar va o‘quvchi markazli yondashuvlar kabi zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash ko‘rib chiqiladi. O‘quvchilarga mustaqil ishlash imkoniyatlarini yaratish va ilg‘or ta'lim metodlarini qo‘llash orqali oksillar mavzusini o‘rgatish samarali va qiziqarli bo‘ladi.