ABDULLA QODIRIYNING JADIDCHILIKDAGI O‘RNI - Mamasaliyeva Mukaddas Ibadullaevna, Eshmamatov Quvonchbek Baxtiyor oʻg`li, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada mashhur o„zbek yozuvchisi va jamoat arbobi Abdulla Qodiriyning jadidchilik harakatidagi o„rni ko„rib chiqилган. А. Qodiriyning ma‟rifat taraqqiyoti, jamiyatni isloh qilish va milliy ongni shakllantirishga qo„shgan hissasini orqali tahlil qiliнган. Ayniqsa, Qodiriyning erkinlik va taraqqiyot g„oyalarini aks ettirgan asarlariga alohida e‟tibor qaratiladi. Tadqiqot Qodiriyni Markaziy Osiyodagi jadidchilik harakatining asosiy vakillaridan biri sifatida ta‟kidlaydi.