RANG KONSEPTLARINI LINGVOMADANIY TADQIQ ETISHDA PEDAGOGIK MUAMMOLAR - Arabova Gulinur (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Rang konseptlarini lingvomadaniy tadqiq etish pedagogikada muhim o'rin tutadi. Ranglar til va madaniyat bilan chambarchas bog'liq bo'lib, ularning ma'nosi turli madaniyatlarda farq qiladi. Har bir rang turli hissiyotlar, holatlar va tasavvurlarni ifodalaydi. O'quvchilarga ranglarning lingvistik va madaniy kontekstda o'zgarishini tushuntirish, ularning til va madaniyatlararo tafovutlarni anglashiga yordam beradi. Pedagogik jihatdan, ranglar o'quvchilarning kreativlik va mantiqiy fikrlashini rivojlantirishda muhim rol o'ynaydi. Biroq, ranglarning tilga yoritilishi va pedagogik amalda ishlatilishi qiyinchiliklar tug'dirishi mumkin. Shu sababli, ranglarning pedagogik tizimda o'qitilishi metodologik yondashuvni talab qiladi.