BIZNESNI BOSHQARISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI O’RNI - Quvandiqov Firdavs Axror o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola raqamli biznes intensivligi va bilimlarni boshqarish orqali jarayon innovatsiyasi o'rtasidagi dinamik munosabatlarni o'rganadi. Aniqroq aytganda, maqola bilimlarni boshqarish va jarayon innovatsiyasi jarayon innovatsiyasiga birgalikda ta'sir qilish mexanizmini o'rganadi. Topilmalar - Natijalar raqamli biznes intensivligi va jarayon innovatsiyasi o'rtasidagi ijobiy bog'liqlikni ko'rsatadi. Ushbu topilma raqamli biznes intensivligining jarayon innovatsiyasiga ta'siri bo'yicha shu paytgacha anekdot dalillarni empirik qo'llab quvvatlaydi. Xususan, tadqiqot jarayon innovatsiyasiga keyingi ijobiy ta'sir ko'rsatadigan bilimlarni boshqarishni osonlashtiradigan kirish repertuari sifatida raqamli biznes intensivligining ta'sirli rolini qayd etadi. Natijalar raqamli biznes intensivligi va jarayon innovatsiyasi bo'yicha bilimlarni boshqarish o'rtasidagi o'zaro ta'sirni yanada kuchaytiradi. O'ziga xoslik/qiymat - Joriy tadqiqot raqamli biznesning intensivligi, raqamli biznes strategiyasiga erishishning dastlabki sharti jarayon innovatsiyalariga qanday ta'sir qilishini tushunishimizga yordam beradi. Bundan tashqari, raqamli biznes intensivligining oqibatlarini o'rganish tobora ko'payib borayotgan raqamli biznes landshaftida muvaffaqiyatli raqamli izni joriy qilish muammosiga duch kelayotgan menejerlar va top menejmentga dastlabki tushunchani taqdim etishga yordam berishi kerak. Bundan tashqari, bizning ma'lumotlarimizga ko'ra, ushbu tadqiqot raqamlashtirish harakatlari va bilimlarni boshqarish amaliyotlari jarayon innovatsiyalariga birgalikda qanday ta'sir qilishini o'rganadigan birinchi tadqiqotdir.