OMBORXONALARNI BOSHQARISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Raxmatullayev Ilhom Laziz oʻgʻli, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Omborxonalarni boshqarishda raqamlashtirishning rivojlanishi iqtisodiyotning turli segmentlarida axborot texnologiyalarini joriy etish uchun davlat tomonidan yaratilgan shart-sharoitlar va muhit mavjudligini nazarda tutadi. Bu milliy, mintaqaviy va xalqaro darajada qabul qilingan va amalga oshirilayotgan siyosatga ham bog'liq. O‗zbekiston rasman raqamli bankingni rivojlantirishga kirishdi. 2018 yil yanvar oyida qonun birinchi marta ―raqamli bank‖ atamasini kiritdi va masofaviy bank xizmatlarini rivojlantirish zarurligini ta‘kidladi. Jumladan, ―Ilm-ma‘rifat va raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish yili‖ Davlat dasturida joriy yilda ―Raqamli O‗zbekiston – 2030‖ strategiyasini ishlab chiqish ko‗zda tutilgan.