BIZNESNI BOSHQARISHDA CRM TIZIMIDAN FOYDALANISH AFZALLIKLARI - Raximberdiyev Xumoyun Mirzoxid oʻgʻli (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada CRM-ga asoslangan ish tizimlarining afzalliklari va bu imtiyozlarga qanday erishish mumkinligi, CRM paketli dasturiy ta'minotidan foydalanadigan beshta amaliy tadqiqot tashkilotining mazmunini tahlil qilish asosida o'rganiladi. CRM-ga asoslangan ish tizimlarining afzalliklarining to'rtta asosiy toifasi aniqlanadi va muhokama qilinadi: mijozlarga qaratilgan jarayonlarni takomillashtirish; takomillashtirilgan boshqaruv qarorlari; mijozlarga xizmat ko'rsatishni yaxshilash; va biznes o'sishini oshirdi. Ushbu toifalar ERP-ga asoslangan ish tizimlari uchun boshqa tadqiqotchilar tomonidan ishlab chiqilgan imtiyozlar tizimidan farq qiladi. Ushbu tadqiqotda aniqlangan eng tez-tez eslatib o'tilgan imtiyozlar quyidagilardir: (a) mijozlar ma'lumotlariga kirish va olish; (b) xodimlar sonining qisqarishi va boshqa jarayonlar samaradorligining oshishi; (c) jarayonlar, ma'lumotlar va texnologiyalarning integratsiyasi; (d) savdo faolligini oshirish; va (e) mijozlarga ko'proq moslashtirilgan va sezgir xizmat ko'rsatish. Imtiyozlar (b) va (c) ERP tizimlariga o'xshash bo'lsa-da, foyda toifalari (a), (d) va (e) CRM-ga asoslangan tizimlar uchun xosdir.