PSIXOLOGIK BAHOLASHDA TEXNOLOGIYALAR - Nizomova Gulnora Abduganiyevna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqola psixologik baholashda texnologiyalarning roli, ularning samaradorligi va ta'sirini o‘rganishga bag‘ishlanadi. O‘quvchilarning yoki bemorlarning psixologik holatini aniqlashda texnologiyalarni qo‘llash, psixologik diagnostika jarayonlarini yanada aniqroq va tezkor qilish imkoniyatini yaratadi. Kompyuter dasturlari, mobil ilovalar, sun'iy intellekt va boshqa texnologik vositalar psixologik testlar va baholash usullarini modernizatsiya qilishga yordam beradi. Maqolada psixologik baholashda texnologiyalarning qo‘llanilishi, uning afzalliklari, imkoniyatlari va kelgusidagi rivojlanish yo‘nalishlari haqida batafsil tahlil qilinadi.