HOZIRGI ZAMON EKOLOGIK MUAMMOLAR VA ULARNING INSONIYATGA TA’SIRI HAQIDA - Kuchkarova Yulduzxon Baxramovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Hozirgi zamon ekologik muammolari, jumladan iqlim o'zgarishi, plastik ifloslanish va bioxilma-xillikning yo'qolishi, global miqyosda xavf tug'dirmoqda. Bu muammolar inson salomatligi, oziq-ovqat xavfsizligi va iqtisodiy barqarorlikka salbiy ta'sir ko'rsatadi. Ushbu muammolarni hal etish uchun xalqaro hamkorlik va barqaror rivojlanish strategiyalarini ishlab chiqish zarur. Atrof-muhitni muhofaza qilish orqali kelajak avlodlarimizga toza va sog'lom muhitni taqdim etishimiz mumkin.