Тўловга қобилиятсизлик тартиб-таомиллари тушунчаси ва турлари - Насуллаев Мубин (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Мақолада тўловга қобилиятсизлик тартиб-таомилларининг илмий ва амалий жиҳатдан тушунчаси ѐритиб берилган. Шахсан муаллифнинг ўзи бундай тартиб-таомилларни умумий тарзда илмий таърифлагани акс эттирилган. Мавзуга бағишланган қонун меъѐрлари ва ҳуқуқшуносларнинг фикр-мулоҳазалари таҳлил қилиниб, тўловга қобилиятсизлик тартиб-таомилларини қўллашга асос бўлган судга мурожаат этишлар ҳақида тўхталиб ўтилган. Тўловга қобилиятсизлик тартиб таомилларининг турларига тўхталиб, ҳар бир турининг мазмун-моҳияти қонунчиликка, илмий ва амалий қарашларга таянган ҳолда кўрсатиб ўтилган.