Idrok ko'lamini tadqiq qilish - Ilhomjonova Ozoda, Akbaraliyeva Asilaxon (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Pertseptiv doirani tekshirish insonning atrof-muhit va unga bog'liq hodisalarni idrok etish qobiliyatini tushunishga intiladi. Ushbu maqolada idrokning psixologik va fiziologik asoslari, uning miya faoliyati bilan bog'liqligi va rivojlanishiga ta'sir qiluvchi o'zgaruvchilar va cheklovlar ko'rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari, shuningdek, idrokni kuchaytirish strategiyalarini aniqlab beradi va uning ta'lim va rivojlanishdagi ahamiyatini ta'kidlaydi.