QANDLI DIABETDA SOG'LIQNI SAQLASH TIZIMI: DIAGNOSTIKA VA PROFILAKTIKA - Ismoilova Shahzoda Dilshodbekovna, Olimova Zohida Iqboljon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Qandli diabet (diabetes mellitus) bugungi kunda dunyo bo'ylab keng tarqalgan surunkali kasalliklardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada diabet kasalligining diagnostikasi va profilaktikasi bo'yicha zamonaviy yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, diabetni boshqarishda sog'liqni saqlash tizimining roli, uning oldini olish va vaqtida aniqlashdagi ahamiyati ko'rib chiqiladi. Tibbiyotda diabet bilan kurashish uchun mavjud metodlar va innovatsiyalarni o'rganish, hamda kasallikni kamaytirish yo'llarini aniqlash muhimdir.