Fiziognomika—shaxsning tashqi qiyofasini psixologik xarakteristikasiga boğliqligi - Jaksilikova Sabina, Akbaraliyeva Asilaxon (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Fiziognomika — bu shaxsning tashqi qiyofasi, ya'ni yuz ifodasi, jismoniy xususiyatlari va ularning psixologik holati bilan bog'lanishini o‘rganuvchi ilmiy soha. Ushbu maqolada fiziognomikaning asosiy tamoyillari, uning tarixiy rivojlanishi va zamonaviy psixologiya bilan o‘zaro aloqasi ko‘rib chiqiladi. Fiziognomikaning shaxsiy xususiyatlarni aniqlashdagi roli, shuningdek, uning insonning ichki dunyosini tushunishga qaratilgan metodologiyasi muhokama qilinadi. Maqola, shaxslararo munosabatlar, kommunikatsiya va jamiyatda fiziognomika elementlarining qanday qo‘llanilishini tahlil qiladi.