G‘AZZOLIY ASARLARINING TALABA-YOSHLAR HAYOTIDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - Ochilov Yakub Saydulloyevich, Eshdavlyatova Bibizaynab Ismoilovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada buyuk mutafakkir, faylasuf va islom olimi Abu Homid al-G‘azzoliyning asarlari talaba-yoshlar hayotida tutgan o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Uning asarlari ma’naviy yetuklik, axloqiy tarbiya va ilmga muhabbat ruhida yozilgan bo‘lib, yoshlarning intellektual rivojlanishiga, dunyoqarashini kengaytirishga va komil inson bo‘lib yetishishiga xizmat qiladi. Shuningdek, G‘azzoliyning ilm-fan va axloqiy qadriyatlarga oid qarashlari zamonaviy talabalarning hayotida qanday aks etishi ham yoritiladi.