FITRAT XALQ POETIK IJODI JANRLARI TADQIQOTCHISI - Xolmurodova Cho`lponoy Ubaydulloyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2023)
Muallif ona tili va adabiyoti o'qituvchisi sifatida Fitratni nafaqat ijodkor, balki haqiqiy folklor bilimdoni sifatida ko'radi.Pedagog sifatida Fitratning bu ilmiy izlanishlarini yuksak baholaydi.Bir mutaxassis o'laroq Fitrat ijodining yangi bir tomonini kashf etishga harakat qiladi.