Maktabgacha yoshdagi bolalarga estetik tarbiya berishning shakllari - Kamilova Gulmira Alimovna, Rabiyeva Muhabbat Akmaljonovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maktabgacha ta‘lim davri bolalarning estetik didi va ijodiy qobiliyatlarini shakllantirishda muhim bosqich hisoblanadi. Chunki bu davrda ular atrof muhitni bilish va anglashga asosiy qadam qo‘yadilar. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda estetik tarbiya berishning maqsad va vazifalari hamda nafosat tarbiyasini berishning turli pedagogik shakllari ko‘rib chiqildi. Tadqiqot natijalari estetik tarbiya maktabgacha yoshdagi bolalarning har har tomonlama rivojlanishiga yordam berishini ko‘rsatadi.