SUN'IY INTELLEKT ASOSIDA TA'LIM TIZIMINI INNOVATSIYALASH VA UNING SAMARADORLIGINI YUKSALTIRISH - Jalilova Shohida Ravshan Qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining ta’lim tizimidagi innovatsion ahamiyati tahlil qilinib, ularning o‘quv jarayoni samaradorligini oshirishdagi o‘rni o‘rganiladi. Shuningdek, sun’iy intellektning ta’lim jarayoninida o‘quvchilarning individual ehtiyojlariga moslashuvchanlik va o‘quv-metodik jarayonni avtomatizatsiya qilish orqali keltirib chiqaradigan ijobiy ta’sirlari muhokama qilinadi. Maqolada sun’iy intellektning ta’lim samaradorligiga qo‘shgan hissasi bo‘yicha ilmiy va amaliy yondashuvlar ko‘rib chiqiladi.