KORRUPSIYAGA QARSHI KURASH – DAVLAT VA JAMIYAT YANGILANISHIDA MUHIM OMIL - Quvondiqova Sohiba Orif qizi, Тurabova Sevara Kattaqulovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada korrupsiyaga qarshi kurashish masalasi davlat va jamiyat yangilanishining muhim omili sifatida tahlil qilinadi. Maqolada korrupsiyaning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga salbiy taʼsiri koʻrsatilishi bilan birga, uning oldini olish va kamaytirish boʻyicha samarali chora-tadbirlari tavsiya etilgan. Qonun ustuvorligi, shaffoflik va jamoatchilik nazoratini taʼminlash orqali korrupsiyaga qarshi kurashdagi zamonaviy yondashuvlar muhokama qilingan. Shuningdek, maqolada korrupsiyaga qarshi kurashning milliy va xalqaro tajribasi tahlil qilinib, uning davlat boshqaruvini isloh qilishdagi ahamiyati yoritilgan.