FOTOELEKTRIK ELEMENTLAR VA ULARNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH USULLARI - Dustmurodova Luiza Qosimovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Fotoelektrik elementlarning yoki fotovoltaik qurilmalarning rivojlanishi qayta tiklanadigan energiya sohasida inqilob qildi. Ushbu qurilmalar quyosh energiyasini elektr energiyasiga aylantiradi va barqaror energiya yechimlarining asosiy komponenti hisoblanadi. Biroq, fotoelektrik elementlarning samaradorligi muhim muammo bo'lib qolmoqda, chunki energiyani aylantirish tezligini oshirish ularning amaliy qo'llanilishini oshirish uchun juda muhimdir. Ushbu maqola fotoelektrik elementlarning har xil turlarini ko'rib chiqadi, ularning samaradorligini oshirishning joriy usullarini ta'kidlaydi va ishlashda sezilarli yaxshilanishlarni ko'rsatgan materiallar va texnikalarga misollar keltiradi. Maqolada, shuningdek, fotovoltaik texnologiyada yanada yuqori samaradorlikka erishish uchun cheklovlar va kelajakdagi yo'nalishlar muhokama qilinadi.