YANGI O`ZBEKISTONNING OILA QONUNCHILIGINI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI - Arzibekova Xadicha Raxmonkulovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada Yangi O`zbekistonni barpo etish davridagi shiddatli islohotlar milliy qonunchiligimizda o`z aksini topishi, jumladan jamiyatni asosiy bo`gini bo`lgan oila institutini rivojlanishi va huquqiy tartibga solish jarayonlariga doir fikr muloxazalar yoritilgan. Yangi tahrirdagi O`zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasiga oilaviy munosabatlarni tartibga soluvchi normativ aktlarni, Oila kodeksini muvofiqlashtirish va ularni takomillashtirish boyicha yangi normalar bilan to`ldirish, bir nechtasiga o`zgartirish va qo`shimchalar kiritish taklif etilgan.