Zamonaviy ingliz tilida yangi so‘zlar hosil qilish jarayoni: texnologiya va internetning ta’siri - Norqulov Mirali (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ingliz tili, dunyo bo‗ylab keng tarqalgan va tez o‗zgarib turadigan til sifatida, zamonaviy texnologiya va internetning ta‘siri ostida doimiy ravishda yangi so‗zlar bilan boyib bormoqda. Bu jarayonning asosiy sabablaridan biri — texnologiyalarning rivojlanishi va internetning kundalik hayotga chuqur kirib borishi. Ushbu maqolada, zamonaviy ingliz tilida yangi so‗zlar hosil qilish jarayoni, texnologiya va internetning bu jarayondagi o‗rni haqida batafsil bayon qilamiz.