TILSHUNOSLIKNING LINGVOMADANIYATSHUNOSLIK VA LINGVOPRAGMATIKA BILAN BOG'LIQLIGI - Yoqubova Mahliyo Jabborali qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Tilimiz asrlar davomida taraqqiy etgan, o„ziga xos imkoniyatlar bilan boyitilgan buyuk ne‟matdir. U milliy qadriyatlarimiz, tafakkurimiz, ma‟naviyatimizni, umuman, mohiyatimizni aks ettiruvchi o„ziga xos fazilatlarga ega. So„z va jumlalarimizda milliy o„zligimiz, madaniyatimiz, dunyoqarashimizning mazmun-mohiyati qalbimiz va qalbimizda aks-sado berib turibdi. Ijtimoiy ahamiyatga ega bo„lgan ma‟lumotlarni til orqali saqlash va uzatish, avlodlar o„rtasidagi madaniy muloqotni osonlashtirish, uning rivojlanishini tarbiyalash muhim ijtimoiy ahamiyatga ega bo„lgan nodir hodisa hisoblanadi.