Jahonda yashil moliyaviy vositalar: statistikasi, tahlili va barqaror rivojlanishga ta'siri - Po’latova Saodat Voxid qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Yashil moliya (green finance) atamasi so‘nggi yillarda global iqtisodiyotda muhim o‘rin egalladi. Bu soha atrof-muhitni himoya qilish, iqlim o‘zgarishiga qarshi kurashish va barqaror rivojlanishni ta'minlashga qaratilgan moliyaviy vositalarni o‘z ichiga oladi. Ushbu maqola yashil moliya vositalari, xususan, yashil obligatsiyalar, yashil kreditlar va ESG investitsiyalarining statistikasi va tahlilini, ularning iqtisodiy, ekologik va ijtimoiy ta'sirini o‘rganadi. Jahonda yashil moliya bozorining rivojlanishi va uning atrof muhitga ta'siri haqidagi ma'lumotlar taqdim etiladi. Maqolada, shuningdek, yashil moliya vositalarining kelgusi istiqbollari va ularga qo‘llab-quvvatlovchi siyosatlar muhokama qilinadi.