ELEKTRON HUJJAT AYLANUV TIZIMINING AHAMIYATI - Xusniddin Sotvoldiyev, Muxammadyunus Tursunov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu tezisda korxonalarda va rasmiy doiralarda elektron hujjat aylanuv tizimining (EHAT) ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. EHAT ning dolzarbligi samaradorlikni va ishlab chiqaruvchanlikni oshirish, qog’ozga asoslangan tizimga qaraganda harajatlarni kamaytirishi kabi afzalliklari muhokama qilinadi. Jarayonni tezlashtirish, qog’oz aylanuviga ketadigan vaqtni tejashi, osonroq kollaboratsiya qilish imkoniyati, xavfsizlikni oshirish va tasdiqlash jarayonlarini soddalashtirish kabi foydalariga to’xtalib o’tiladi.