RAQAMLI DAVRDA ISHONCHNI TA’MINLASH: ELEKTRON RAQAMLI IMZONING AHAMIYATI - Xusniddin Sotvoldiyev, Muxammadyunus Tursunov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada raqamli imzolarning bugungi raqamli dunyodagi ahamiyati o'rganiladi. Asimmetrik kriptografiya va ochiq kalitlar infratuzilmasi asosida ish ko‘rish raqamli imzolar egalarining haqiqiyligini tekshirish, hujjatlarning yaxlitligini taʼminlash va rad etishning oldini olish orqali xavfsizlikni ta‘minlashi haqida so‘z yuritiladi. Menejment muammolari yoki ehtimoliy tahdidlar mavjud bo'lsa-da, blokcheyn texnologiyasi, post-kvant kriptografiyasi va sun'iy intellekt kabi texnologiyalar orqali raqamli imzolardan xavfsiz ravishda foydalanish mumkinligiga ham to‘xtab o‘tiladi.