Маймунжон навларининг биокимѐвий таркиби - Ш.Т.Ташбоев, Х.Ш.Хўжаев, Х.Н.Бердалиев (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ушбу мақолада Андижон вилояти Избоскан туманида жойлашган Академик Махмуд Мирзаев номидаги боғдорчилик, узумчилик ва виночилик илмий тадқиқот институти Андижон илмий тажриба станцияси марказий дала майдонида етиштирилгин маймунжон (rubus fruticosus) навларининг меваларининг таркибидаги умумий канд, қуруқ, моддалар ва кислоталилик даражасинин тақсимланиши тадқиқ қилинди.